Litouwen

Litouwen

zaterdag 24 september 2016

Dag 8: Estland - Tallinn -> België

Tallinn -->  Brussel  --> Schoten
Niets kan blijven duren. Zoals aan alles, komt ook een einde aan deze rondreis doorheen de 3 Baltische staten: Litouwen, Letland en Estland. We hebben in 4 hotels gelogeerd, 1.100 km met de bus gereden, 2 korte ferryovertochten en 5 lokale gidsen.
Programma voor onze thuisvlucht:
  • Vlucht: Tallinn -> Brussel     18:35 - 19:55
Tallinn op een vrije dag.
Vandaag geen verplicht programma. Iedereen kon zijn dag invullen naar believen. In principe een luie dag. We startten de dag goed met een rustig ontbijt. De vraag: wat gaan we doen? Als er geen verplichte of geprogrammeerde activiteit is, zijn we een beetje de kluts kwijt. Het weder was volledig omgeslagen: een temperatuur van 10° - 12°. Er woei een stevige wind, waardoor koudegevoel iets frisser aanvoelde. Om 16.00 uur werden we met de bus naar het 5 km verder gelegen vliegveld gevoerd.
Vlucht Tallinn --> Brussel.
Vlucht Tallinn ---> Brussel
De vlucht gebeurt met een toestel van Adria Airways. Dat is de luchtvaartmaatschappij van Slovenië. We vliegen met een kleiner toestel, een Bombardier CRJ 900 (Canadair Regional Jet). De zetelindeling is 2 aan 2. Een goede 90 zetels zijn aan boord.
Tallinn: de CRJ900 nog op de grond.
De vlucht duurt 2 uur en 20 minuten. Door het uurverschil dienen we onze horloges een uur terug te zetten. De temperatuur in Brussel was een heel pak aangenamer, rond de 18°. In Brussel stond een busje van de Reisspecialist ons op te wachten. Onderweg nog 4 andere reizigers afgezet waardoor we om 22.00 uur thuis waren.
Toestel CRJ900 brengt ons van Tallinn naar Brussel in 2.20.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten